Colinde, colinde ... la Săvinești

Viața parohiei Decembrie 16, 2015

Centrul social-educativ ”Popasul Iubirii Milostive”, care aparține Parohiei ”Sf. Voievozi” din Săvinești, a primit vineri, 11 decembrie 2015, vizita prichindeilor  din clasa I D sau clasa ”Talentaților” de la Școala ”Ion Creangă” din Bacău. Însoțiți de doamna învățătoare, Mona Avram, aceștia au venit cu colindul, dar au pregătit și dăruit cadouri copiilor asistați de centru.

În drumeția lor spre Săvinești, au vizitat și Biserica ”Sf. Voievozi”, unde părintele paroh Petru Munteanu, alături de pr. Mihai Meraru, pr. Ciprian Ungureanu și enoriașii prezenți la slujba Sfântului Maslu au ascultat colindele și poeziile pregătite de micii învățăcei. Au rostit împreună Crezul, iar părintele Munteanu le-a menționat copiilor cât de important este să cunoască această mărturisire a credinței față de Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.

Musafirii au poposit câteva clipe și în studioul Radio Jurnal Spiritual, unde au înregistrat câteva colinde, iar doamna învățătoare a reliefat: ”Colaborarea mea cu organizațiile reprezentate de părintele Petru Munteanu a început ca și voluntar în cadrul Taberei de creație ”Aripi de înger”, unde am avut ocazia să descopăr oameni deosebiți, oameni minunați, să descopăr copii care mi-au împărtășit din poveștile lor de viață. Așa că, iată-mă astăzi aici împreună cu prichindeii mei, de la clasa I D de la Școala ”Ioan Creangă” din Bacău, nu întâmplător ne numim și clasa ”Talentaților”. Această vizită am organizat-o în cadrul proiectului ”Întinde o mână, prietene drag!”. Totul a plecat de la un gând, acela de a face mici bucurii. Noblețea sufletească a multor inimi a adus bucurii atât în sufletele noastre, ale celor care am oferit, dar și în sufletele celor care vor primi darurile noastre. În același timp, am avut o mare susținere din partea părinților, cărora le mulțumesc și pe această cale. Doresc să le spun: Bravo, copiii mei talentați, bravo părinților pentru că astăzi am reușit să facem împreună din numele școlii noastre o inimă mare, dăruind copiilor de la centrul din Săvinești un mic program artistic și mici cadouri pe care le-am pregătit la noi la clasă”.

Fericirea de pe chipurile copiilor beneficiari de la Centrul social-educativ ”Popasul Iubirii Milostive”, a încununat mulțumirea și bucuria școlarilor din Bacău, dar și pe părinții acestora, care au privit din umbră toată manifestarea organizată.

Brîndușa Dediu