”Ne-am unit pentru fapte bune”

Viața parohiei Decembrie 19, 2015

La sărbătorile mari de peste ani se face simțită prezentă solidaritatea creștină, când oameni cu suflet nobil dăruiesc din prinosul lor și celor încercați de viață. Fapta bună este necesară ca aerul, având menirea de a ridica în lumină pe cei părăsiți de familie, pe cei în vârstă, pe cei pe care viața greu i-a încercat.

Galerie Foto

Astfel, un grup de tineri de la Asociația ”Neamunit” din București, împreună cu reprezentanții filialei din Piatra Neamț, au bătut și la porțile familiilor vulnerabile social din Săvinești.

În colaborarea cu Parohia ”Sf. Voievozi„ din Săvinești și prin grija părintelui paroh Petru Munteanu, tinerii au distribuit alimente mai multor persoane, tineri, copii și bătrâni pentru a le crea o atmosferă de sărbătoare de Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos, fiind însoțiți de doamna Ana Chele, voluntar prin excelență din parohia săvineșteană.

”Suntem un ONG care și-a propus să schimbe ceva în societatea românească, pentru că am văzut prea multă nepăsare în jur, prea multă indiferență, dezbinare și neîncredere. Funcționăm de aproximativ trei ani, în timp am crescut, ne-am răspândit în toată țara. De aici vine și numele ”Neamunit”, ne-am unit pentru fapte bune, să-i ajutăm pe cei care au nevoie și ne-am unit să trezim și să renaștem conștiința românească”, a subliniat Corina Ciobanu din București.

Zâmbete, lacrimi de bucurie s-au întrezărit pe chipurile bătrânilor, asprite de vremuri, dar și pe cele angeleice ale copiilor.

”Ne-am dorit să aducem un strop de bucurie în sufletele familiilor care au nevoie de ajutor în această perioadă, am vizitat familiile cu copii, am încercat să le facem o surpriză în prag de sărbători, dăruindu-le hăinuțe, alimente, dulciuri și am vrut să vină și la ei, atât Moș Nicolae, dar și Moș Crăciun. Am rămas profund impresionați pentru că sunt oameni care chiar au nevoie de ajutor, ne dorim să revenim, iar prin acțiunile noastre sperăm să ajutăm câți mai mulți oameni și ne vom uni în cât mai multe zone ale țării, acolo unde este nevoie de sprijinul nostru”, a menționat Ramona Irimia, din București.

Membrii Asociației ”Neamunit” din Piatra Neamț doresc să construiască o troiță, numărul acestora ajungând astfel la 27.

”Vrem să ridicăm o troiță în fața Centrului social-educativ ”Popasul Iubirii Milostive”, în semn de recunoștință pentru părintele Petru Munteanu, vrem să fim alături de activitățile care se desfățoară prin grija sa. Troița este dată în lucru și va avea hramul la 1 ianuarie, de Sf. Vasile”, a reliefat Vasilica Atomei, reprezentanta ”Neamunit” – filiala Piatra Neamț.

Părintele Petru Munteanu le-a mulțumit tinerilor pentru că s-au gândit și la plaiurile săvineștene și au poposit în parohia păstorită de preacucernicia sa.

Brîndușa Dediu