Noi surprize pentru copiii de la Centrul social-educativ ”Popasul iubirii milostive” din Săvinești

Viața parohiei Decembrie 19, 2015

Marți, 15 decembrie 2015, copiii care beneficiază de o masă caldă și de servicii sociale în cadrul Centrului social-educativ ”Popasul iubirii milostive” din Săvinești au avut parte de o surpriză: doamna Georgeana Timofte, o româncă plecată de mai mulți ani în Italia, unde s-a stabilit și și-a deschis propria afacere, a revenit pe plaiurile natale și aflând de activitățile desfășurate sub coordonarea părintelui Petru Munteanu, parohul Bisericii ”Sf. Voievozi” din Săvinești, de care aparține centrul, a hotărât să ofere micuților un brad de Crăciun, cu toate podoabele și bunătățile de cuviință, pentru a bucura privirile acestora și nu numai. După ce și-au delectat ochii, în mânuțele lor au poposit sacoșele cu dulciuri și fructe de sezon. Zâmbetele copiilor și simplul ”mulțumesc” au răsplătit din plin inițiativa doamnei Georgeana Timofte.

Miercuri, 16 decembrie 2015, un grup de vizitatori din Anglia, și anume, domnul Steve Cooper – președintele Asociației Lumina din Bacău și doamna Beth Johnson – coordonator de voluntari au luat contact cu activitățile desfășurate în cadrul Centrului social-educativ ”Popasul iubirii milostive” din Săvinești și ale Centrului de servicii sociale ”Samariteanul milostiv” din aceeași localitate, cu ocazia Taberei de creație ”Aripi de înger” din vara acestui an, au revenit în Săvinești cu daruri.

În cadrul taberei amintite, un grup de beneficiari ai serviciilor asociației au fost găzduiți și angrenați în diferite activități educativ-distractive, iar dumnealor au simțit nevoia să facă un gest frumos cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului pentru micuții beneficiari ai Centrului social-educativ ”Popasul iubirii milostive” din Săvinești.

Pachetele cu jucării, dulciuri și rechizite au prins bine copiilor, și ca oameni generoși, amabili și dedicați ce sunt, oaspeții britanici s-au declarat deplin răsplătiți cu bucuria și zâmbetul micuților.

Zi de zi, tinerii beneficiari ai centrului săvineștean simt bucuria ocrotirii sub aripa Bisericii și cresc în ritmul dragostei de aproapele și al principiilor sănătoase pe care le învață de la cei care îi îngrijesc.

Brîndușa Dediu