Experienţa voluntariatului

Viața parohiei Septembrie 3, 2016

Voluntariatul, din perspectiva mea, este o acţiune nobilă, pe care nu oricine este dispus să o desfăşoare, dar care oferă mari satisfacţii de ordin spiritual într-o lume care caută din ce în ce mai mult bucurii materiale. Pot spune, din acest punct de vedere, că, odată devenit voluntar, vei reuşi să receptezi la intensitate maximă „micile bucurii ale vieţii” şi să te îmbogăţeşti dăruind.

Experienţa ca voluntar în cadrul taberei de creaţie „Aripi de înger”, organizată de Fundaţia „Solidaritate şi speranţă” din Săvineşti, pot spune că mi-a oferit o nouă perspectivă asupra vieţii, m-a schimbat foarte mult pe plan personal, am învăţat să-i apreciez pe cei din jur, nevoile acestora să primeze nevoilor mele, empatia, altruismul, promptitudinea şi implicarea devenind principalele valori după care mă ghidez în activităţile pe care le întreprind.

Această tabără oferă participanţilor şansa de a-şi dezvolta deprinderile de ordin artistic (pictură pelemn, pe sticlă, origami,activităţi teatrale, vizite la muzeele din Piatra Neamţ, Târgu Neamţ şi la Muzeul Etnografic din Săvineşti şi chiar ocazia de a înregistra o emisiune la radio Jurnal Spiritual – să ia contact cu aparatura specifică, să joace rolul de prezentator, reporter, respectiv invitat) şi, de asemenea, îi ajută să-şi formeze un fizic armonios prin activităţile sportive la care iau parte şi prin promovarea, în rândurile acestora, a unui stil de viaţă sănătos. Pe lângă acestea, participanţilor le este oferită o masă caldă din produse naturale.

Ca voluntar, în cadrul acestei tabere, am observat entuziasmul participanţilor de a se implica în activităţile organizate, respectul şi admiraţia cu care ne priveau atunci când îi ajutam să-şi pună în valoare deprinderile în diferite domenii, bucuria cu care începeau o nouă zi şi nerăbdarea de a lua parte la programul fiecărei zile.

Am ales să fiu voluntar aici deoarece consider că e o activitate care mi se potriveşte, dinamismul, implicarea şi capacitatea de a empatiza cu participanţii fiind însuşirile care mă recomandă în calitatea mea de voluntar.

Sava Pavel, voluntar grupa ”Juniori”