Tinerii și timpul liber... petrecut în tabără!

Viața parohiei Septembrie 3, 2016

Vara a sosit și avem mai mult timp să ne relaxăm, să ne petrecem timpul liber împreună cu prietenii, să facem toate lucrurile pe care am dorit să le facem pe parcursul întregului an școlar/universitar etc. Dar de ce nu am petrece acest timp liber și într-un mod productiv, care să ne dezvolte pe nivel personal... şi de ce nu pe plan profesional?

Taberele de vară sunt modul perfect pentru a realiza acest lucru, implicându-ne ca voluntari în partea de organizare a acestora sau ca participanți.

Posibil vă întrebați de ce ar trebui să faceți voluntariat, și mai ales, de ce voluntariat într-o tabără?!

Primul și unul din cele mai importante motive este pentru că aveți ocazia să învățați lucruri noi. Să luăm exemplul Taberei de creație „Aripi de înger” organizate în fiecare an în Săvinești. Puteți învăța cum să organizați diverse activități pentru copii cu ajutorul coordonatorilor de voluntari, veți deveni mai organizați deoarece veți dobândi abilități de management al timpului, veți relaționa mult mai ușor cu cei din jurul vostru, veți deveni mai deschiși la nou; bineînțeles, vă veți face noi prieteni, și nu în ultimul rând vă veți simți utili societății pentru că ați ajutat să aduceți zâmbetul pe buze unor copii care provin din medii defavorizate, această tabără fiind singura lor oportunitate de a petrece timpul liber într-un mod distractiv pe timpul verii.

Dar, bineînțeles, puteți participa la rândul vostru în calitate de participanți la tabere pe diverse teme, care variază de la sport la dezvoltare personală. În funcție de lucrurile pe care dorim să le realizăm în viață sau cele care ne fac plăcere să le facem avem ocazia să dedicăm o scurtă perioadă din timpul nostru liber acestora. O săptămână petrecută altfel, nu în fața unui laptop sau televizor, ne poate aduce noi experiențe și transforma viața. Cine știe? Poate veți descoperi o nouă pasiune pe care o veți urma, poate veți conștientiza cât de important este sportul pentru o viață sănătoasă și veți deveni împătimiți ai jogging-ului la 6 dimineața, după „n” ani petrecuți într-un mod sedentar. Totul este posibil.

În concluzie, sfatul meu este să luați parte la o tabără... atât ca voluntari cât și participanți pentru că este o experiență care vă poate aduce doar beneficii în viață.

„Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”.

Simona Gherasim