Amintiri din tabără

Viața parohiei Septembrie 3, 2016

În ziua de 24 august 2016, grupa „Junior” de la Tabăra de creaţie „Aripi de Înger” organizată în parohia „Sfinţii Voievozi” din Săvineşti au mers în vizită la Muzeul de Istorie şi Arheologie din Piatra Neamţ şi la Casa memorială „Calistrat Hogaş” din Piatra Neamţ.

Pentru cei mici, vizita la Muzeul de Istorie a fost o adevărată lecţie de istorie vie, aflând foarte multe despre istoria neamului român. Domnul muzeograf ne-a prezentat expoziţia permanentă formată din bunuri culturale clasate în Tezaurul patrimoniului cultural naţional, ce prezintă evoluţia comunităţilor umane de pe aceste meleaguri începând cu paleoliticul superior şi până în epoca contemporană.

La Casa memorială „Calistrat Hogaş” din Piatra Neamţ am vizitat expoziţia permanentă ce cuprinde documente de familie, manuscrise, mobila originală şi obiecte personale ale marelui scriitor. Şi aici copiii au fost foarte încântaţi de ceea ce le-a fost dat să vadă.

A fost o zi specială în care copiii s-au întâlnit cu plăcere pentru că au învăţat multe lucruri din cele două vizite, au socializat, au legat noi prietenii şi s-au bucurat de timpul liber petrecut împreună cu ceilalţi copii.

 Prof. înv. primar Drîngu Carmen - coordonator grupă „Juniori”